Com escriure i explicar el conte del dia del seu naixement al teu fill

Àngels Martí, escriure i explicar el conte del seu naixement a un fill

Com escriure i explicar el conte del dia del seu naixement al teu fill

El 14 de juny és l’aniversari d’en Jan. Ahir va fer 5 anys. Un fill desitjat i esperat amb tota la il-lusió del món. Aquest any l’hem celebrat els tres junts des de bon matí. Una cuina engalanada, espai que ens reuneix tot sovint i confident d’experiències agradables i alguna altra que no, ha tornat a ser testimoni d’una data senyalada. Regals desitjats esperaven ser oberts. Quins ulls de sorpresa i alegria!

Ara bé, amb el cor a la mà i la pell de gallina al recordar-ho, us puc assegurar que el millor regal que li hem fet en aquests 5 anys, ha estat explicar-li el conte del dia del seu naixement.

Fins ahir no se m’havia acudit. Avui tinc clara la raó. Ja he paït aquella experiència d’amor que va estar acompanyada de por, frustració i desconcert.

Com escriure i explicar el conte del dia del seu naixement al teu fill?

  1. DOCUMENTA’T: uns dies abans, aprofita una vetllada amb la teva parella per recordar com va ser el dia del naixement del vostre fill/a. Intenteu recuperar el màxim de detalls possibles. Si cal, demaneu ajuda a familiars i amics. Aquest moment es pot convertir en un espai de retrobament emocional màgic.

  1. ESCRIU EL CONTE: no cal ser un gran escriptor. Pots agafar un conte ja escrit i anar canviant les paraules, situacions i personatges segons et convingui.

  1. RESSALTA LA PART AGRADABLE DE L’EXPERIÈNCIA SENSE NEGAR LES EMOCIONS DESAGRADABLES: és terapèutic donar cabuda a les emocions agradables i desagradables. Sobretot en parts traumàtics. El secret està en posar l’atenció a allò que vas sentir, posant-hi paraules que continguin emocions. Tant les agradables, alegria, curiositat, amor… com les desagradables: por, frustració, desconcert… La vida és, en part, això. Aprende a posar l’atenció en allò que ens fa vibrar sense negar allò que ens pot haver bloquejat.

  1. FÉS CONSCIENT EL SEU CREIXEMENT: el dia de l’aniversari, centra’t en gaudir del dia i del que vagi succeïnt. Possiblement descobriràs com està creixent física i emocionalment.

  1. PREPARA L’HABITACIÓ: al vespre, acomoda uns coixins al terra. Si téns esperit “teatreru”, fes servir ninots, llitets,… l’atrezzo que et calgui per fer d’aquesta experiència, única!

  1. EXPLICA EL CONTE: desvetlla la sorpresa just abans d’anar a dormir. Amb la llum tènue i, si et ve de gust, la persiana oberta per donar entrada a la claror de la lluna, crearàs un ambient càlid. L’ocasió s’ho val! És preferible que expliquis el conte plegats, pare i mare junts. Això permet que cada un comparteixi part de la història. Una història de vida que construeix la identitat del nen/a, com a mínim en el seu inici.

Avui em sento feliç d’haver compartit amb en Jan la nostra primera cita 😉 a través d’un conte, I he pogut posar l’atenció en els aspectes positius del que va ser aquell dia, acollint, acceptant i compartint també les emocions desagradables que ens van acompanyar.

A tu Jan, perquè cada dia ens ofereixes aprendre amb la màgia de l’amor.

Àngels Martí

No Comments

Post A Comment