3 propòsits per reconciliar-te amb la teva vida i la teva maternitat

3 propòsits per reconciliar-te amb la teva vida i la teva maternitat

Avui vull compartir amb tu 3 propòsits que m’ajuden a passar la setmana amb més vitalitat i millor humor,  amb la il·lusió que et puguin inspirar. Iniciar la setmana tenint-los presents, em dóna més vitalitat i millor humor, dos aspectes claus en la relació amb els nostres fills que són grans aliats en les baralles quotidianes .

 

 1. Passar més estones de qualitat amb els fills: planifica un horari que et permeti aquestes trobades. El poder de connexió i amor que tenen 15 minuts del teu temps amb els teus fills és il·limitat. Busca activitats enginyoses: fer una recepta de cuina junts, llegir un conte, plegar roba,… Inspira’l a superar-se, fent  petits avanços diaris. Compartireu una estona agradable, de confidències i d’humor. I també atendràs les tasques de casa. Poder riure per com ha quedat plegat un pantaló és tant divertit, desentressant i alhora fomenta l’autonomia dels fills. Si el teu argument és que no tens temps, potser necessites revisar les teves prioritats..

 

 1. Definir un Kit de mimos setmanal: un conjunt de petites accions que donen energia física i emocional.
  • Fer alguna activitat física: ballar, córrer, caminar…  3 ó 4 cops per setmana, a bon ritme, per alliberar les tensions del dia a dia.
  • Compartir una estona agradable amb una amiga: és l’estona que et pots permetre deixar anar les tristeses, els enfados, i també les alegries que van sorgint durant la setmana.
  • Reservar un temps de parella per retrobar-te i recordar el que us manté units.
  • Destinar un temps a la setmana a aquella afició que et fa vibrar i t’omple de felicitat.

 

 1. Permetre’t dir no: sovint ens deixem portar per emocions que no ens prioritzen. Solem oblidar el que realment és important per a nosaltres amb la intenció de complaure a l’altre. Ja sabem dir no! El que passa és que ens oblidem del què volem. Potser pots esciure els teus 3 moments imprescindibles de la setmana, aquells que t’aporten connexió emocional amb els fills, la teva parella, aquells que et connecten amb la teva part creativa i els que t’aporten salut i benestar. Un cop viscuts, els teus “si” poden fer-se presents.

 

Per a mi, cada inici de curs és una nova oportunitat per plantejar-me nous propòsits que m’activen i em renoven. La finalitat? Caminar en la direcció que sento que vull anar i donar sentit i motivació al què faig:

 

 • DIRECCIÓ: “Acompanyar a mares i a pares, a professionals de l’educació i de la salut, a prendre consciència de les pròpies emocions per millorar la relació amb els seus fills, els seus alumnes i els seus clients.”
 • SENTIT: una altra manera de relacionar-nos és possible fent conscient el què sentim.
 • MOTIVACIÓ: que els nens i nenes, les mares i els pares, i els professionals de l’educació i de la salut puguin viure amb serenitat i  alegria les relacions, tenint present que totes les emocions, les agradables i les desagradables, són útils i tenen una funció.

 

Àngels Martí

Psicòloga & Terapeuta Familiar

 

No Comments

Post A Comment