Tallers per a professors, com fer entrevistes amb pares

Angels Martí, taller per a professors

Tallers per a professors, com fer entrevistes amb pares

Aquests dies tinc el plaer de dinamitzar un taller, dirigit a professors de secundària, per tal d’entrenar les habilitats implícites en l’entrevista amb pares i com afavorir l’autoestima dels alumnes. El taller constarà de dues sessions i cada una dividida en tres parts.

La primera sessió, l’entrevista amb pares, estarà dinamitzada de la següent manera. En la primera part parlarem sobre els reptes que els professors tenen en les entrevistes. En la segona part, vivenciarem les tres habilitats bàsiques que, el psicòleg humanista Carl Rogers, proposa com a necessàries en tota relació d’ajuda: l’empatia, la consideració positiva incondicional i l’autenticitat. En la tercera part, practicarem aquestes habilitats a través d’un rol-playing, tècnica vivencial que permet dramatitzar situacions reals en un context formatiu.

Aquestes tres habilitats: l’empatia, la consideració positiva incondiconal (acceptació) i l’autenticitat, són tres aspectes que els pares i mares i aquelles persones que intervenen en el desenvolupament dels nens i nenes, nois i noies, necessitem entrenar i millorar. Ja que ens permetrà relacionar-nos amb ells des de la comprensió, l’acompanyament i no des del jutjar, qüestionar i sermonejar.

Àngels Martí

No Comments

Post A Comment