Ritual d’autocura per una autoestima en crisi

Ritual d’autocura per una autoestima en crisi

Avui escric per a totes aquelles dones que s’entreguen amb passió i generositat a allò que les entusiasme i s’obliden de si mateixes. I també escric per a mi, per recordar com he recuperat la vitalitat i l’alegria que em caracteritzen.

Què em va passar?

Després d’un curs escolar entregada a la meva passió; acompanyar persones a entendre com es senten per millorar la relació amb si mateixes i amb la dels altres, me’n vaig adonar que vivia en mode supervivència quasi a diari. Amb l’excusa de «m’agrada ajudar als altres» havia oblidat quins eren els meus límits. Vivia entregada als demés i, poc a poc, em vaig abandonar. Va ser, justament, la falta de bon humor que em va alertar; necessitava un ritual d’autocura.

Com saber si necessites un ritual d’autocura?

1. Si de cop et sents bloquejada, com si circulessis per una rotonda donant voltes una vegada i una altra sense saber quina sortida agafar
2. Indecisa, inverteixes més temps del que és habitual en tu per prendre una decisió
3. Insegura, has renyat el teu fill injustament, vols rectificar i tens por a perdre autoritat
4. Insatisfeta prepares activitats i no surten com esperes.
5. I vius emocions desagradables la major part del dia; t’enfades a la velocitat d’en “correcaminos”, plores perquè en Gegant a tornat a sobrepassar-se amb en Novita, i t’esgarrifes quan et veus pujant el to de veu als teus fills…

Potser has pujat al tren de l’estrès i has oblidat posar la teva autoestima en l’equipatge. La teva autoestima és aquella amiga que truques tot sovint, li fas WhatsApps de veu rient, plorant o ben enfadada. La teva autoestima és aquella persona de la família que et recorda que sense ella tu no hi series. La teva autoestima és aquella amiga que et deixa un llibre fa 5 mesos i et somriu cada vegada que li dius que l’estàs a punt d’acabar. La teva autoestima és la teva parella llegint-te entre línies quan t’enrotlles com una persiana amagant-te darrera d’excuses infinites. La teva autoestima és la maneta del teu fill acariciant els teus cabells quan entres a casa escopetejada i quasi sense respirar.

Keep calm and ritual d’autocura

El meu ritual d’autocura inclou un canvi d’hàbits que em donen més energia, estic de millor humor i més centrada, aconsegueixo que l’estrès s’esfumi en un tres i no res. Aquestes són algunes propostes que a mi m’han ajudat:

1. Avança el despertador: Lleva’t ben d’hora, ben d’hora, per poder-te dedicar a tu.
2. Connecta amb tu i amb la natura: medita, practica l’atenció plena, fes ioga (també serveix pel punt 3),… Introdueix el ritual d’estar amb tu mateixa per poder estar millor amb els altres. I si pot ser en un entorn natural, genial. Sempre pots recórrer a una planta o una flor. La natura ens oxigena i és un dels millors antídots contra l’estrès.
3. Fes activitat física: camina, corre, balla, salta, neda,… s’ha demostrat que activar el nostre cos fa que el nostre cervell segregui dopamina, un neurotransmissor que ens connecta directament amb el benestar.
4. Mimat fins a l’infinit: prepara’t menjars deliciosos que siguin respectuosos amb la teva salut i les teves necessitats. Regala’t algun massatge per alliberar tensions acumulades.
5. Escriu un diari: escriure ens focalitza i ens compromet amb allò que volem aconseguir.

Nota mental vital: Trobaràs mil excuses per no fer la teva autocura. No t’escoltis massa. Aquestes excuses tenen una funció paradoxal, apareixen per tal que et reafirmis en el teu canvi.

Viure la maternitat amb humor i amor és possible. Desitjo de tot cor que et sigui útil! M’encantarà saber com et va!

No Comments

Post A Comment