3 jocs de mindfulness per practicar a l,hora del bany

3 jocs de mindfulness per practicar a l,hora del bany

La setmana passada vaig assistir al III Congrés Nacional d’Intel·ligència Emocional a Barcelona. Va ser enriquidor, generador de noves idees i vaig sortir reforçada en relació a la importància d’afavorir la intel-ligència emocional des de ben petits.

En l’univers de les emocions que va presentar el Dr. Rafael Bisquerra,  ens va parlar de tres emocions bàsiques, instintives, per a les quals estem programats genèticament, la tristesa, la ràbia i la por. Aquestes es disparen automàticament en funció de com sentim el què vivim. I en planteja tres més, sobre les que necessitem entrenar per aconseguir millor benestar. Aquestes són l’alegria, l’amor i la felicitat. El repte? Aprendre a reduir les primeres i potenciar les segones!

Un tècnica que ens permet encaminar-nos cap al benestar, posant l’atenció en el moment present, segon a segon, sense jutjar, amb acceptació i curiositat és el mindfulness (atenció plena).  Ens aporta grans beneficis amb petits gestos que es poden incorporar en el dia a dia, destacaria la serenitat i la calma. Són estats emocionals que contribueixen a reduir la ràbia. I dos aliats de l’aprenentatge i les relacions, ambients en els que viuen diàriament els nostres fills i filles.

Així que amb la motivació pels núvols, vaig recordar un bany amb el meu fill, amb sals i espelmes incloses, que ens va permetre estar en atenció plena durant una estona. Vaig proposar-li dos jocs i ell me’n va proposar un que no hi havia parat massa atenció fins aquell dia:

  1. ENDEVINAR UN OBJECTE AMB EL TACTE I A ULLS CLUCS: a casa tenim una bossa de bany amb joguines d’aigua (em pregunto com és que, sense motiu aparent, es despengi doncs l’ensurt que ve tot darrera és intens!). El joc va consistir en agafar objectes a l’atzar i en Jan, amb el tacte, endevinar què era. En el nostre cas, un peix, un pop, un cranc, un vaixell, un gos,… Va ser divertit, inclòs quan fèia trampes obrint un xic els ulls perquè no aconseguia esbrinar què era. Això em va fer pensar que podrem anar pujant de nivell a mesura que ho practiquem. La proposta li va entusiasmar!

2. FER-SE UN MASSATGE PEL COS: com que disposàvem d’un oli de bany, vaig proposar-li fer-se un massatge tot descrivint les diferents parts del cos mentre hi passava pel damunt amb les seves manetes. S’hi va apuntar de seguida i li va permetre prendre consciència de les parts del cos per les que havia passat. Semblava un escultor modelant una estàtua de fang, xulíssim i divertit

3. OBSERVAR EL DESGUÀS DE LA BANYERA MENTRE ES BUIDA: aquesta proposta la va fer ell. Vam observar els moviments de l’aigua quan treus el tap de la banyera. Es formen un cercles i un petit remolí que ell mateix anava descrivint a mesura que succeïa. El moment més intens, quan el remolí va augmentar la velocitat. Em va encantar, gràcies fill per mostrar amb la teva curiositat com estar present a l’aquí i l’ara!

Animeu-vos a practicar-ne algun! Estic convençuda que la vostra relació millorarà a més de gaudir de més serenitat i calma durant una bona estona!

No Comments

Post A Comment