3 estratègies i 7 jocs per aconseguir la col·laboració del teu fill/a. Gràcies mama!

Àngels Martí, jocs i estratègies per a què els nens col·laborin

3 estratègies i 7 jocs per aconseguir la col·laboració del teu fill/a. Gràcies mama!

La meva mare, una dona com moltes altres mares, i única per a mi, m’ha transmès l’alegria i la força per viure la vida. Aquests valors m’ajuden a connectar emocionalment amb el meu fill a través del joc, tal i com ho feia ella.

Un dels jocs preferits de la meva infància era el que proposava la meva mare quan entrava a la nostra habitació. Feia que els ninos prenguessin vida. La seva veu es transformava i aquells peluixos es tornaven divertits i únics. Era un moment tant especial! Recordo que l’esperàvem amb candeletes, mig traient el nas per sobre el llençol, no fos cas que algun d’aquells ninots ens el prengués mentre embadalides l’observàvem i escoltàvem. A través d’aquest innocent joc ens oferia afecte, connexió emocional, disponibilitat, diversió, humor… Ens oferia vincle.

Del joc de vincle en parla la Dra. Aletha J.Solter en el seu llibre “JUEGOS QUE UNEN”. És un joc terapèutic (amb evidència científica), que té beneficis pel nen com sentir-se valorat, connectat, segur, tranquil, compartint rialles, entre d’altres. I és especialment útil en moments de tensió, per resoldre comportaments de disciplina o alliberar alguna experiència traumàtica. Aquest joc permet al nen expressar i resoldre emocions difícils.

Ens centrarem en el joc per solucionar problemes de disciplina que a molts de nosaltres ens poden anar bé per posar límits i aconseguir la col·laboració dels nostres fills evitant els crits i els càstigs:

3 ESTRATÈGIES I 7 JOCS PER OBTENIR LA COL-LABORACIÓ DELS NENS, SEGONS ALETHA J. SOLTER:

Les 3 estratègies bàsiques per obtenir col·laboració són:

  • Donar explicacions: quina bona raó tenim per voler que facin alguna cosa, dutxar-se, menjar,…

  • Oferir alternatives: permetre al nen poder escollir entre dues o més opcions (en funció de l’edat), qui canta la cançó tu o jo?

  • Utilitzar el joc:

Els 7 exemples de joc per obtenir col·laboració són:

  1. Bany: posar música per anar a la dutxa mentre imitem a diferents animals ballant, com els monos, les gallines, els elefants,…

  2. Pujar al cotxe: fingir que som cavalls galopant fins el cotxe.

  3. Vestir-se: t’explicaré una història (com em posava els mitjons quan era petita) mentre et vesteixes.

  4. Preparar el sopar: preparem-li plegats un plat sorpresa al papa abans de que arribi a casa.

  5. Rentar-se les dents: tria una cançó del mòbil i el temps que sona et rentes les dents.

  6. Recollir: a veure qui recull més joguines (deixa’l guanyar i veuràs l’efecte!)

  7. Anar a dormir: a veure qui diu la tonteria més grossa pujant les escales (ex: els gossos es posen mitjons per dormir, l’altre dia em va trucar una girafa,…)

Gràcies mama per totes les estones de joc que hem compartit, un regal de valor incalculable que ara comparteixo amb el meu fill.

I ara, a jugar!!!

Àngels Martí

No Comments

Post A Comment